28 Ekim 2011 Cuma

İki Renkli Kurabiye

Şimdi artık evi yerleştirdiğime göre, havalar da soğumaya başlayıp daha çok yemek yemek isteyeceğimize göre, bir de artık kış geldi, eşle dostla evlerde daha çok vakit geçireceğimize göre, yiyecek bir şeyler de paylaşmak istiyorum bundan böyle sizlerle.

Aslında benim hayalim, belki de bundan bir 10 yıl sonra, şehirden uzakta bir yerlerde, 4-5 masalı, sadece çay, kahve ve yanına bir şeyler veren küçücük bir cafe. Belli mi olur, belki burada paylaştıklarımdan oluşur menüsü de. 

İsterseniz, cafemi açınca gelip orada tadabilirsiniz bu tarifleri, o kadar beklemek istemezseniz de buyurun burada. Hiç birinden pişman olmayacaksınız, hepsinin çok kolay, tam kıvamında ve hata yapmanıza imkan vermeyen tarifler olduğunu göreceksiniz. Ben neredeyse her gün yeni bir yemek tarifi deneyen bir meraklı olarak, aksinin ne kadar hayal kırıklığı yarattığını, insanı kızdırdığını falan biliyorum, o yüzden en çok dikkat edeceğim konu bu olacak.

Haydi bakalım, bu ilk tarifimle bir defa daha merhaba herkese, yemek seven, yapan ve yiyen herkese afiyetlerle:

İki Renkli Kurabiye:

125 gr.Margarin    
1 su bardağı Pudra Şekeri    
1 Yumurta    
1 paket Vanilya  
2,5 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu                                       
1 çorba kaşığı Kakao   

Küçük küçük kesilmiş margarin pudra şekeri ile ezilir. Üzerine yumurta, vanilya, un ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır. Hamur ikiye ayırılır. Yarısına kakao karıştırılarak tekrar yoğurulur. Her iki hamur da açılarak üst üste konur. Tekrar açılarak rulo yapılır ve buzlukta 20 dakika bekletilir. İnce ince dilimlenerek 175 C fırında 25 dakika pişirilir.    

Sonra da, soğuyunca, eğer hepsi yenmez de artan olursa, böyle fotoğraftaki gibi teneke bir kurabiye kutusuna doldurulup, saklanır, saklanır derken muhafaza edilir anlamında değil, evdekiler bulup bitirmesinler diye :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...