3 Kasım 2011 Perşembe

Patatesli ve Kıymalı Poğaçalar


Aynı tariften, ama hamurun bir kısmının içi patatesli, diğerinin kıymalı.

Patatesli için 2 Patates ve 1/2 demet Maydanoz
Kıymalı için 150 gr.Kıyma ve 1/2 demet Maydanoz 
2 su bardağı Un         
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
125 gr.Margarin      
2 Yumurta             
1 çay kaşığı Karbonat

Patatesli için patatesler haşlanıp, tuz, karabiber ve maydanozla karıştırılıp püre yapılır. Kıymalı için ise kıyma, tuz ve karabiber 25 gr.Margarinde kavurularak içine kıyılmış maydanoz eklenir. Un, küçük küçük doğranmış margarin, 1 yumurta, baharatlar ve karbonat yoğurulur. Açılan hamurdan daireler kesilip, içine harç konup kapatılır. Üzerlerine yumurta sürülüp, 200 Derece fırında 15-20 dk. pişirilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...