4 Nisan 2012 Çarşamba

Limonlu Düğmeler


Çok fena rejimdeyim. Aslında şişmanlıktan değil, zaten balık eti sayılırım, ama balina değil haa, yanlış anlama olmasın. Zaten çook memnunum halimden ama, ileride bir terslik çıkmasın, sağlımızı tehlikeye sokmayan, bel çevresi büyüyünce kötü oluyormuş diye her şey.

Tek sıkıntım, bu tarz kurabiye, cupcake falan yememek değil, yapamamak. Ev ahalisinin tamamı, zaten hepi topu 2 kişi, rejimde olunca kime yedireceğim bunları? Ama duramıyorum işte, terapi oluyor bana, yapıyorum işte ne yapayım? Keşke kurabiye rejimi falan diye de bir şey uydursalar da, kurtulsak :) Düşünsenize, öğlen protein, akşam sebze değil, öğlen kurabiye, akşam kek, hiç çıkmam vallahi o rejimden:) 

Benim gibi rejime rağmen kurabiyeden vazgeçmeyenler için veya "rejimle hiiç işim olmaz, lakin bu küçücük düğmelerim kapanmıyor" diyenler için gelsin limonlu düğmeler:

1 Yumurta             
2 çorba kaşığı Limon Suyu    
1 çay bardağı Toz şeker    
1 paket Vanilya
125 gr.Margarin     
2,5 su bardağı Un                  
1 Limon Kabuğu Rendesi

Yumurta, limon suyu, şeker, vanilya, küçük kesilmiş margarine, un ve limon kabuğu rendesi yoğurulur. 0,5 cm.kalınlığında açılarak bir bardak ile kesilir. Daha küçük bir bardakla iç çizgi yapılır. Pipet ile ortasına 4 delik yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 C fırında 15 dak.pişirilir.       

Afiyet olsun kurabiyeler, açık kalmasın düğmeler :)

7 yorum:

  1. :)
    afiyet olsun elifcim...
    düğmelerin açık kalması neyse de fermuarlar patlamasın, düğmeler de kopup fırlamasın... yakın zamanda tanık olmuşluğum var da... :)))
    ve hatta dün gece denizciler gecesinde yemekte idik... genelde yaşlı insanlar vardı... iki hanım gece için giyinmek istediklerinde kıyafetlerinin olmadığını gördüklerini söylediler. biri eteğinin birini ve gömleğinin birini yan dikişlerinden söküp makinede daha beriden diktiğini ancak öyle giyebildiğini söyledi... diğeri tombul bi komşusundan almış kostümlerini... bütün masa kırıldık gülmekten... :))
    bitmedi... ordövrle birlikte dahi ekmek yiyorlar... aman allahım o kadar çok şey yediler ki, ben ölçülü yedikçe dönüp dönüp bana "ah kızım aç kaldın sen dediler hep"... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay neyse daha o kadar olmadık, hem yemek, hem yememek lazım, tam da senin yaptığın gibi, yoksa ne fermuar dayanır, ne kopça:)

      Sil
  2. ne güzel bir kurabiye görüntüsüne bittim.
    elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir fikir kurabiyeyi düğme şeklinde yapmak, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüoooo,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. okadar sirinlerki:)))))))))))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...