Bu tarif de Martha Stewart'tan, çok lezzetli çörekçikler..
1 su bardağı + 1 kahve fincanı Toz Şeker
1,5 çorba kaşığı Tarçın
2 pk.Kuru Maya
170 gr. Margarin
2 Yumurta Sarısı
2+2/3 su bardağı Un
2 çay kaşığı Tuz
1/3 su bardağı Krema
1 pk.Vanilya
1 çorba kaşığı Sirke
Bir kasede maya, küp kesilmiş margarine, yumurta sarıları, 1 kahve fincanı toz şeker, un, 1 çay kaşığı tuz, krema, vanilya ve sirke yoğurulur. Üzeri streç filmle kapatılarak oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Bu arada bir kasede kalan toz şeker tarçın ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırılır. Muffin kalıpları yağlanır. 1 saatin sonunda hamur tekrar yoğurularak unlanmış tezgahta 25x45 dikdörtgen şekilde açılır.Üzerine biraz yumuşamış margarine sürülerek tarçınlı şekerin 1/3’ü serpilir. Hamur kenarından rulo yapılarak 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Dilimler yatırılarak muffin kalıplarına yerleştirilir. Üzeri streç filmle örtülerek oda sıcaklığında 30 dakika bekletilir. 180 C fırında 30 dak.pişirilir. Soğuyunca üzerlerine eritilmiş margarine sürülerek üst kısımları tarçınlı şekere bulanarak margarine donana kadar bekletilip, servis yapılır.
Afiyet Olsun.
ellerinize sağlık, harika görünüyor, not aldım tarifini, deneyince tekrar ziyaret edicem:)
YanıtlaSilkandil günü hep simit isteriz ama bu çörekten de istiyoruzz :)) kandılınız mubarek olsun...
YanıtlaSil