24 Mayıs 2012 Perşembe

Şekerli Çörek


Bu tarif de Martha Stewart'tan, çok lezzetli çörekçikler..

1 su bardağı + 1 kahve fincanı Toz Şeker    
1,5 çorba kaşığı Tarçın    
2 pk.Kuru Maya   
170 gr. Margarin                                           
2 Yumurta Sarısı             
2+2/3 su bardağı Un
2 çay kaşığı Tuz                                             
1/3 su bardağı Krema      
1 pk.Vanilya
1 çorba kaşığı Sirke  

Bir kasede maya, küp kesilmiş margarine, yumurta sarıları, 1 kahve fincanı toz şeker, un, 1 çay kaşığı tuz, krema, vanilya ve sirke yoğurulur. Üzeri streç filmle kapatılarak oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Bu arada bir kasede kalan toz şeker tarçın ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırılır. Muffin kalıpları yağlanır. 1 saatin sonunda hamur tekrar yoğurularak unlanmış tezgahta 25x45 dikdörtgen şekilde açılır.Üzerine biraz yumuşamış margarine sürülerek tarçınlı şekerin 1/3’ü serpilir. Hamur kenarından rulo yapılarak 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Dilimler yatırılarak muffin kalıplarına yerleştirilir. Üzeri streç filmle örtülerek oda sıcaklığında 30 dakika bekletilir. 180 C fırında 30 dak.pişirilir. Soğuyunca üzerlerine eritilmiş margarine sürülerek üst kısımları tarçınlı şekere bulanarak margarine donana kadar bekletilip, servis yapılır.      

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık, harika görünüyor, not aldım tarifini, deneyince tekrar ziyaret edicem:)

    YanıtlaSil
  2. kandil günü hep simit isteriz ama bu çörekten de istiyoruzz :)) kandılınız mubarek olsun...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...