31 Mart 2013 Pazar

Kartopu


Bu karlı kışın sona erişini kartopları ile kutlayalım, beyazlar, yumuşacıklar, mis kokulular..Tarif aslında Martha Stewart'tan ama, biraz uyarlama yaptım tabii hem daha pratik olması açısından, hem de malzemelerin kolay bulunması açısından.. Kekleri ıslatmak için kullandığım mis kokulu Zencefil Şurubunu da anlatıyorum bugün...

1,5 çay bardağı Un         
1 kahve fincanı Çekilmiş Badem    
¾ çay bardağı Kakao    
½ çay kaşığı Karbonat    
½ çay kaşığı Kabartma Tozu          
¼ çay kaşığı Tuz
1,5 çay bardağı Toz Şeker       
¾ çay bardağı Su                   
1/3 çay bardağı Sıvı yağ
1 Yumurta                               
1 kahve fincanı Yoğurt
Islatmak İçin Vanilyalı Zencefil Şurubu:
1 kök Dilimlenmiş Zencefil     1 pk.Vanilya     1 su bardağı Su     1 çay bardağı Toz şeker
Üzeri İçin:  1 poşet Krem Şanti     1 çay bardağı Süt  Hindistan Cevizi

Tüm kek karışımı çırpılır. Silikon muffin kalıplarına doldurularak 175 C fırında 25 dak. pişirilir. Bu arada şurup malzemesi kaynatılıp, soğumaya bırakılır.



Krem şanti sütle çırpılarak buzdolabında bekletilir. Fırından çıkan kekler soğuyunca şurupla ıslatılır. Üzerlerine krem şanti sürülerek, Hindistan cevizi serpilir.   

Afiyet Olsun, herkese mis kokulu bir pazar diliyorum..

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...