Vaay vaay vaayyy, isme bak...Ama ismi gibi tadı da ayağa kalkıp, önünü ilikleme hissi uyandırıyor, emin olabilirsiniz.
Kekçiklerin içindeki havuç, onları nemli yapıyor, üstlerindeki çikolata ile karışık peynir, peynir olduğu asla anlaşılmayan bir krema meydana getiriyor..Şeker hamurundan havuçları ise son dokunuşlar, onlar olmadan da olur, olmaz mı? Ama ben son noktayı koymuş saymıyorum kendimi onlar olmadan...
1 çay bardağı Sıvı yağ
2 Yumurta
1 çay bardağı Esmer Şeker
1 ¾ çay bardağı Un
2 Yumurta
1 çay bardağı Esmer Şeker
1 ¾ çay bardağı Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Karbonat
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Karbonat
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 çorba kaşığı Kakao
40 gr. Bitter Çikolata
2 Havuç
40 gr. Bitter Çikolata
2 Havuç
¾ çay bardağı Bal
125 gr.Labne Peynir
1/3 çay bardağı Pudra Şekeri
50 gr.Beyaz Çikolata
Şeker Hamuru
Yağ, yumurta ve şeker çırpılır. Un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş havuç, kırılmış bitter çikolata ve bal karıştırılır. Yağlanmış kek kalıplarına dökülüp180 C fırında 40 dak.pişirilir. Bir kapta labne peynir, eritilmiş beyaz çikolata ve pudra şekeri çırpılır. Kalıptan çıkarılan soğumuş keklerin üzerine sürülür. 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün servis sırasında şeker hamuru ile süslenir.
Afiyet Olsun..
125 gr.Labne Peynir
1/3 çay bardağı Pudra Şekeri
50 gr.Beyaz Çikolata
Şeker Hamuru
Yağ, yumurta ve şeker çırpılır. Un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş havuç, kırılmış bitter çikolata ve bal karıştırılır. Yağlanmış kek kalıplarına dökülüp
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?