29 Nisan 2013 Pazartesi

Hindistan Cevizli Tatlı


Biraz revani havasında, biraz kaymaklı ekmek kadayıfı kıvamında..Siz neye benzetirseniz benzetin, dolapta buz gibi soğutup, afiyetle yiyin..Havalar ısındı, insan soğuk soğuk bir şeyler istiyor artık, tam da bunun için bu tarif...İçinde de un yerine galeta unu olduğundan, pek hafif geliyor insana, oooh, yarasın :))

Keki: 
4 Yumurta     
1 su bardağı Toz Şeker     
1 pk. Kabartma Tozu     
1 çay bardağı Sıvı yağ    
1 çay bardağı Su     
1 su bardağı Galeta Unu
Kreması: 
1 lt.Süt     
9 çorba kaşığı Toz Şeker     
5 çorba kaşığı Un     
2 pk.Krem Şanti
Şerbeti: 
1 su bardağı Su     
1 su bardağı Toz Şeker     
1 pk.Vanilya           
Üzeri İçin: 1 pk. Hindistan Cevizi 



Şerbeti için bir tencerede su, şeker ve vanilya kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Kreması için bir tencerede süt, şeker ve unla muhallebi pişirilir. 1 saat dinlenmeye bırakılır. Kek malzemesi çırpılır ve yağlanmış dikdörtgen bir cam tepsiye dökülerek 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine ılık hale gelmiş şerbet dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebinin içine iki poşet krem şanti eklenerek çırpılır. Krema tepsideki kekin üzerine yayılır. Üzerine Hindistan cevizi serpilerek buzdolabında soğumaya bırakılır. 

Afiyet olsun, bütün haftanız böyle tatlı geçsin..


1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...