24 Nisan 2013 Çarşamba

Portakallı Haşhaşlı Cupcake


Tarifimiz Lindy Smith'ten..Dokusu çok güzel, kremamsı bir kek ve üstü buttercream ile süslemeli..İçindeki portakallar kabuğuyla, susuyla, tamamen kullanılıyor, farklı dokusu ve de kokusu biraz da bundan..Tabii badem ve haşhaş'ın katkısını da unutmamak gerekir...Neyse, anlatılamayıp, yaşanması gereken tariflerden biri...O zaman tarife geçelim hemen..

185 gr. Margarin     
1,5 çay bardağı Toz Şeker     
100 gr.Kayısı Marmeladı     
3 Portakal     
1 çay bardağı Portakal Suyu
1,5 su bardağı Un              
1 pk.Kabartma Tozu   
1 çay bardağı Öğütülmüş Badem            
1 kahve Fincanı Haşhaş Tohumu                           
3 Yumurta  

Buttercream: 
110 gr.Margarin     
350 gr.Pudra Şekeri     
2 çorba kaşığı Süt     
1 pk.Vanilya

Fındıklı Bitter Çikolatalı Bonbon



Bir kapta küp küp kesilmiş margarin, şeker, marmelat, rondodan geçirilmiş iki bütün portakal, portakal suyu çırpılır. İçine un, kabartma tozu, badem tozu ve haşhaş eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurtalar eklenerek tekrar çırpılır. Kek kağıtları tepsiye dizilerek kağıtların 2/3’üne kadar kek karışımı doldurulur. 175 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından alınınca 5 dakika tepside bekletilip, tepsi dışında soğumaya bırakılır.  Kalan bir portakalın suyu sıkılır. İçine 1 tatlı kaşığı marmelat eklenerek, soğuyan keklerin üzerine fırça ile sürülür.
Kreması için küp kesilmiş yağ, pudra şekeri, süt ve vanilya çırpılır. Krema sıkma torbası ile keklerin üzerine sıkılır. Bonbonlarla süslenerek servis yapılır. 


Afiyet Olsun.
  

2 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...