17 Mayıs 2013 Cuma

Limon Kremalı Kurabiye


Tam bir hafta sonu sürprizi...Un kurabiyesi kıvamında güzel bir kurabiye, aralarında limon kreması ile sandviç olmuş..Limon kreması da bonusu..Artanını hafta sonu sabah kahvaltısında ikram edebilirsiniz...Ama başına bir hal gelirse acımayacağınız bir kapta yapın ikramınızı, krema ile birlikte yiyebilirler, o kadar söylüyorum... 

250 gr.Margarin     
1 pk.Vanilya          
80 gr.Pudra Şekeri     
2 su bardağı Un    
 75 gr.Mısır Nişastası
Limonlu Krema: 
4 Limon     
2 Yumurta    
1 su bardağı Toz şeker     
1 pk.Vanilya     
1 çorba kaşığı Mısır Nişastası     
125 gr.Margarin  



Limonlu krema için bir tencerede limonların rendelenmiş kabukları, suları, yumurtalar, vanilya ve şeker sürekli karıştırılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Yağ eklenip ateşten alınır. 3 dakika çırpılıp, soğumaya bırakılır.



Bir kapta yağ, vanilya, şeker, un ve nişasta yoğurulup, hamurdan toplar yapılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen topların üzerine una batırılmış çatalla bastırılarak şekil verilir. 160 C fırında 25 dak. Pişirilir. Soğuyunca aralarına limonlu krema sürülerek ikişer ikişer yapıştırılır.

Afiyet Olsun. Herkese bol güneşli ve neşeli bir hafta sonu diliyorum.





4 yorum:

  1. Harika görünüyor. Domatesli keki deneyip fotoğraf çekmeye fırsat bulamadan bitince bunu denemeye cesaret eder miyim bilmiyorum:)Bu arada makarona benzettim fotoğrafta, canım çekti heralde:)

    YanıtlaSil
  2. limonlu bir tat...nefistir eminim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yapıp da beğendiysen, ne mutlu bana Seldacım. Teşekkür ederim sevgili Noblesse..

    YanıtlaSil
  4. limonlu herşey favorimdir;) elinize sağlık, görüntü olarak da sunum açısından çok güzel bir alternatif olacak, Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...