25 Aralık 2013 Çarşamba

Zeytinli ve Fındıklı Mısır Ekmeği


Bu seferki tarif, Ayşe Tüter'den..Adı ekmek, ama bayağı da tuzlu kek niyetine yenilir..Pratik, ama farklı ve lezzetli.. 

1 su bardağı Yoğurt
2 Yumurta
1 çay bardağı Eritilmiş Margarin
1 çay bardağı İri Kıyılmış Fındık
1 pk.Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Sirke
2 su bardağı Un
2 su bardağı Mısır Unu
1 su bardağı Siyah Zeytin

Zetytinlerin çekirdekleri çıkarılır. Tüm malzeme ve 1/2 çay bardağı fındık karıştırılıp, yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökülür. Üzerine ılık su sürülüp, kalan fındık serpilir. 200 C fırında 30 dak. pişirilir. 

Afiyet Olsun.


Ve bir hediye önerisi..Minikler için..Artık her gün oyuncak alınan, her gün kalem silgi alınan, her hafta yeni elbiseler alınan bir nesil yarattık hep birlikte..Artık her şey, dünyevi her haz, bir kaç dakika sürüyor çocukların çoğu için...Sanıyorum bu ortamda en değişik şey, onlara, büyüklere gelen yılbaşı sepetleri gibi bir sepet hazırlamak ve içini zevklerine uygun şeker-çikolata-sakızlarla doldurmak..."Bir sepet dolusu" lezzet, hazine sandığı bulmuş gibi hissettirecek onlara...Tabii hepsini aynı anda yemesinler diye kontrolü elden bırakmadan :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...