19 Ocak 2014 Pazar

Güneşli Güzel Bir Gün ve Günden Güzel Un Kurabiyesi



Yine güneşli bir güne uyandık..Yağmurlu günler biz bekledikçe bizden kaçıyor sanki. Ama olsun, bugün bu güneşten memnun kaldık. Eski dostlarla, açık havada kahve ve pasta keyfi, hele de yanında dünden kalan ve bugün artık yürekleri yakan anılarla değil, sadece bugün ve yarın olduğunda, tadına doyulmuyor.. Ve bu güzel günü, güzel bir kurabiye ile noktalamak da en güzeliydi. Bu tarif, "bıraktığımız yerden başlayabildiğimiz" tüm eski dostlara armağan olsun.

Un kurabiyesi, biraz da sabır demek..Önce "asla hamura dönüşmeyecek" diye düşündüğünüz karışım, bir anda ellerinizin arasında harika bir kıvama dönüşüyor ki, tutun kendinizi, pişirmeden yemeyin :))

250 gr.Margarin   
2 çay bardağı Pudra Şekeri   
3,5 su bardağı Un   
1 pk.Vanilya

Küp doğranmış margarin, 1 çay bardağı pudra şekeri, un ve vanilya iyice yoğurulur. Hamur 4 parçaya bölünür. Her biri 30 cm.uzunluğunda silindirler yapılır. Üzeri çatalla çizilerek 5’er cm.eninde dilimlenir. Yağlanmış tepsiye dizilerek 170 C fırında 25 dak.pişirilir. Soğuyunca üzerlerine 1 çay bardağı pudra şekeri serpilir.    

Afiyet Olsun.


4 yorum:

  1. mmm çok severim canım aldım nefis:)))

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı tarifle yapıyorum, çok severim bu kurabiyeyi çok da sık yaparım. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. güzel görünüyorlar. sıvıyağ ile yapsak olmaz galiba dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıvamında sıkıntı olabilir. Hiç denemedim, sen en iyisi bu hali ile bir dene..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...