25 Ocak 2014 Cumartesi

Salamlı Börek


Az yağlı, neredeyse kuru gibi bu poğaçaların hamuruna bayılacaksınız. Oyun hamuru gibi, insan şekil verip tepsiye dizmeye doyamıyor..Daha yemeden, yapması bile zevkli yani bu tarifin, tam da hafta sonuna uygun..

2,5 su bardağı Un     
3 çorba kaşığı kıyılmış Maydanoz ve Nane     
35 gr.Margarin     
Tuz     
1 çorba kaşığı Sirke     
1 çay bardağı Su     
100 gr.Kaşar Peyniri     
100 gr.Salam     
Fesleğen     
1 Yumurta Sarısı

Un, maydanoz, nane, küp küp kesilmiş margarin, bir tutam tuz, sirke ve su yoğurulur. Buzdolabında 30 dak. Bekletilir. Bu arada kaşar peyniri ve salam küp küp kesilerek karıştırılır. İçine bir tutam fesleğen ilave edilir. Hamur unlanmış tezgahta açılarak 4 parmaklık kareler kesilir, ortalarına salamlı içten konularak üçgen üçgen kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 C fırında 20 dak. Pişirilir.   

Afiyet Olsun.


5 yorum:

  1. Elinize sağlık, gerçekten güzel görünüyor en yakın sürede deneyeceğim. Sevgimle :))

    YanıtlaSil
  2. çıtır çıtır pek güzel görünüyor.elinize sağlık.takipteyim:) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Hamurun içinde nane ve maydanoz olması çok hoş. Hem renk hem lezzet vermiş olmalı, denemek lazım. Ellerinze sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu evde yapılan hamurla açılan böreklere bayılıyorum. Çokda basit görünüyor.
    En kısa zamanda denemek istiyorum bu tarifi, ama bizde salam yenmez. içini değiştirerek yapacağım anlaşılan.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık cnm resimde çok harika börek de

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...