5 Ağustos 2014 Salı

Kandil Simidi


Adı pek ağırbaşlı ama kıtır kıtır bu halkalar, çıtır çerez gibi...Yedikçe yiyesi geliyor insanının..Kandili beklemeye gerek yok, hep yemek istiyor insan..

200 gr.Margarin     
1 Yumurta     
1 çay bardağı Sıvı yağ     
1 çay bardağı Yoğurt     
1 çorba kaşığı Mahlep     
1 çorba kaşığı Sirke     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 pk.Kabartma Tozu     
3,5 su bardağı Un
Üzeri : 
1 Yumurta Sarısı     
Susam    
Çörek otu

Margarin küp küp kesilerek, yumurtanın sarısı ve diğer tüm malzeme ile birlikte yoğurulur. 1 saat buzdolabında bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak halka şekli verilir. Bir kasede yumurta akı tuzla çırpılır. Halkaların yarısı önce yumurta akına, sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizlir. Kalan halkalar da fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...