27 Mart 2015 Cuma

Çok Zeytinli



Herkese merhabalaarrr, nasılsınız? Harika bir hafta sonuna hazır mısınız? Şöyle güzel bir kahvaltıya, fırından eve yayılan kokularla sevdiklerinizi uyandırmaya, çok zeytinli pofuduk poğaçalara? Evet, gururla söyleyebilirim, ben hazırım..Bazen önceden yaptığım hazırlıklar sayesinde, sabahın o erken serinliğinde daha önceden hazırladıklarımı ısıtarak yapabiliyorum kahvaltı sürprizlerimi, tavsiye ederim herkese, akşam biraz çalışınca, ertesi sabah rahat ediyor insan, başkasına kahvaltıya davetli gitmiş kadar rahat oluyor hem de.. 


Günler akmıyor, çağlıyor sanki, Mart'ını da bitirdik başlamaya kıyamadığımız bu yepyeni yılın..Planlarımı hayata geçirmeye çabalarken, yeni yılın yeni hedeflerinden sapmamaya çalışırken, devam eden el işleri, her gün denediğim yeni yemek tarifleri, biraz blog, biraz internet, biraz kitap, biraz hareket derken, günleri hayata imzamızı attığımız o "altın an"ları yaratmadan geçirmemeye de gayret ediyorum. Yeni ayla birlikte aklımda yeni şeyler öğrenmek olsa da, duracağım galiba biraz bu baharın ilk ayında, duracağım ve baharı içime çekeceğim, bu ay yavaşlayacağım yani, sonrasına kalsın aklımdakilerin bir kısmı da artık.. Ama şimdi patatesli, zeytinli poğaça zamanı..Patatesi hamurunda, kendisi çok zeytinli, tam kahvaltılık..


2 Haşlanmış Patates     
2 Yumurta     
150 gr. Margarin     
1 tatlı kaşığı Tuz     
3 su bardağı Un     
1 pk. Kabartma Tozu     
1 kase Siyah Zeytin                  
Haşhaş

Haşlanmış patatesler rendelenir. 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı, küp küp kesilmiş margarin, tuz, un   ve kabartma tozu yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak içlerine çekirdekleri çıkarılıp doğranmış siyah zeytinler yerleştirilerek kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilerek 180 C fırında 25 dak. Pişirilir.

Afiyet olsun, güzel bir hafta sonunun ardından tekrar görüşmek üzere..



3 yorum:

  1. zaman akmıyor, buhar olup uçuyor sanki, bu aralar biraz ama biraz perhiz yapıyor gibiyim. ama bunlar çok lezzetli duruyor. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar ! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...