19 Mayıs 2015 Salı

Hobilemece'de Sağlıklı Bir Tarif, Granola Bar


Merhabalar sevgili Hobilemece'ciler, bugün sağlıklı bir tarif paylaşacağım, o kadar çikolatayı yerseniz tabii, tartının size hazırladığı sürprizlere de şaşırmamanız gerekir, hemen kriz düzenine geçilmeli. Bu sağlıklı tarifim çok lezzetli ama, öyle böyle değil, çok kolay olmasının yanında, dışarıda hazır satılanlar gibi ve çook daha lezzetlisi. Yumuşacık bir de, dişlerinizle de boğuşmuyor çiğnemeye, koparmaya çalışırken..

Bu tarif hem yaza girerken keklere-kurabiyelere dikkatle yaklaşmaya çalışanlara gelsin, hem de ben çikolatalı, kremalı, yağlı, tatlı, yağlı tarifler verdikçe, benden şöyle sağlıklı bir şeyler soran sevgili Ruşen'e..Keşke post yayınlarken birer parça da sizlere gönderebilme imkanım olsaydı ama, tarif çok kolay olduğundan istediğiniz an deneyip, yerken de beni anarsanız, budur işte tek dileğim..


Evde sağlıksız şeyler yaparken kullanmak üzere hazır duran bu bir kaç malzemenin sağlıklı bir şeye dönüşeceği kimin aklına gelirdi ki? Bir de şunu da söylemeden edemeyeceğim, sağlıklı diye tamamını bir oturuşta yememeye dikkat etmek gerekiyor ki ters tepmesin, yani tadında, kararında..Az az yapın, az az yiyin, size bir de dost tavsiyesi ki, tarifimden de sağlıklı..İşte tarifim:

1 su bardağı Yulaf Ezmesi
1 çay bardağı Fındık
20 küp doğranmış Kuru Kayısı
 kahve fincanı Kuru Üzüm
Tarçın
6 çorba kaşığı Bal
2 Yumurta


Bal ve yumurta dışında tüm malzemede rondodan geçirilir. İçine bal ve yumurta eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayılarak 180 C fırında 20 dak. pişirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun, her gününüz sağlıkla dolsun.

Evet, şimdi gidiyorum, biraz da yürüyüp geliyorum, sadece gırtlaktan kesmekle olmuyor bu işler, hareket de lazım biraz harekeettt..









3 yorum:

  1. woooow ben bunu akşam eve gittiğimde hemen denerim...
    Teşekkürler Elifcim...

    YanıtlaSil
  2. Denemeli. Hem de tam diyete girecekken :) Nefis gözüküyorlar .

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...