19 Haziran 2015 Cuma

Tatlı


Ramazan biraz da tatlı demek bizim için. Sanki diğer zamanlarda çok mahrum bırakıyormuşuz gibi kendimizi, tatlılara daha bir önem veriyoruz bu zamanlarda.

Ramazan demek hareketsizlik anlamına gelmemeli tabii.. Her zamanki gibi yürüyüşlerimizi ihmal etmiyoruz, ama tabii mutfakta daha çok vakit geçirip, gün içindeki yemek saatlerinden sağladığım zaman tasarrufunu, yeni deneylerle, daha uzun, daha karmaşık yemeklerle değerlendirmeye bayılıyorum.

Ama günler uzun, geri kalan vakit biraz tembellik, biraz da kendimi tanımama yardımcı olacak, içime şöyle bir çekilip, kendimi gözden geçirecek, hatalarımı bulup, içimdeki gücü ve güçsüzlüğü farkedip kendimi baştan inşa edecek bir şeyler okumakla geçiyor. 

Ama tabii bu kadar plan-program arasında tatlı yapmak, paylaşmak ve yemek için vakit hep var, hep olacak..Bazen bugünkü Fıstıklı İncir Tatlısı gibi çok pratik, bazen uzuun vakitler alan, ama hep yapacağım bu ayda da ve hep paylaşacağım sizlerle..    


Fıstıklı İncir tatlısında aslında siz fazla bir şey yapmıyorsunuz, doğa ana yapmış zaten tatlının en harikasını, bizimki biraz süslemek, ikram sırasında saatler harcanmış bir tatlı havası yaratıp, tadım sırasında yüzleri biraz daha fazla güldürmek, başka nedir ki?


12 Kuru İncir     
500 ml.Su     
200 gr.Tozşeker     
1 Limon     
Kaymak     
Antep Fıstığı Tozu


İncirler enlemesine kesilerek yarılır ve su ve şekerle kaynamaya bırakılır. İçine limon kabuğu ve bir kaç damla limon suyu eklenir. İncirler yumuşadığında ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. İyice soğuduklarında şerbetten çıkarılıp yarıklara birer tatlı kaşığı kaymak doldurulup kaymaklı kısımlar fıstık tozuna bulanarak servis tabağına alınır.

Afiyet Olsun. Ramazanınız tadıyla, tuzuyla, tam kıvamında geçsin..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...