27 Eylül 2015 Pazar

Sonbahar Zamanı


Yağmurla uyandığımız bu güzel ve serin gün ile tam anlamıyla merhaba diyoruz artık sonbahara ve bu güzel sonbahar gününden herkese sevgilerimi gönderiyorum. Güzel bayram mesajlarınız için de çook teşekkürler, beni yalnız bırakmadınız, birlikte nice güzel bayramlarımız olsun inşallah.. 


Sonbahar kapımızı çalsa da, hala mis kokulu çilekler bulabilmek harika..Ama öyle manavdan, pazardan falan değil, her bir meyvasını tadıp da alıyor gibi en kokulusunu, en tatlısını azar azar bulup getiren, meyve değil de kırılacak cam eşya alıyormuşsunuz gibi özenle tutarak kese kağıtlarına yerleştiren ve her seferinde bir kaç yüz gram fazlası ile tartarak veren mahallemizin seyyar satıcısından.. Bu sene tanıştığımız bu amcadan aldığımız meyvaların tadını, kokusunu, rengini anlatmak mümkün değil böyle posta, mesajla falan, anlatılmaz tadılır cinsten..

"Çilekler kendi başına böyle tatlı, böyle, kokulu, böyle sulu da bu haller ne?" diyebilirsiniz şimdi. Ama iyi bir blogcu, öyle olduğu gibi bırakabilir, öylece doğal hali ile insan içine çıkarabilir mi elindekileri? Afilli bir tel sepet, havalı bir emaye kap-kacak, şık bir örtü, vintage bir kase, bir de işte benim yaptığım gibi eritilmiş çikolatalara bulanmış, dövülmüş fındık-fıstıkla sarmalanmış lezzet topları..

Ama iyi blogcunun izleyenlerinden çok eşi şanslı..Bu fotoğraf işlerinden günün sonunda hep o karlı çıkıyor..Güzel bir sofra, yemek dergisinden fırlamışçasına süslü bir kek, meyvaları bile çikolataya karamele bulanmış bir tabak..Fotoğraflara yansıtılmaya çalışılan o zarif, o güzel, o incelikli hayat, gerçeğe dönüşüveriyor işte günün birinde..

Şimdi bayramın bu son günü sonbahara merhaba derken çikolatalı çileklerimizi ellerimiz, ağzımızın kenarları çikolataya bulanarak yeme zamanı..Çikolataya bulanırken bir anda iki küçük çocuğa dönüşüverip, birbirimizin hallerine gülerken, çileğin çikolatanın bahane olduğunu, aslında güzel olanın insanın hayatında birlikte yiyeceği, güleceği ve yeni bir mevsime merhaba diyeceği insanların olduğunu fark etme zamanı..Şimdi sonbaharı karşılarken bir defa daha "yaşıyoruz çok şükür" deme zamanı..


2 yorum:

  1. çekim günlerini önceden öğrenme şansımız olsa sadece fotoğraflarla yetinmez gelip tadardk. ellerine sağlık,...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) harikasın..Yakında intermet üstünden tadımlar da başlar, yer yutarız hep birlikte :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...