20 Ekim 2015 Salı

Meyvelerin Kralı


Elmayla, portakalla geçen kışlarımızın rengiydi Muz..Her zaman olmazdı, olsa da pahalıydı ve bu yüzden en çok da yılbaşı akşamlarının zengin sofralarına özeldi..Zaten nadir buluştuğumuzdan, muzun kendisi ile bir şeyler pek yapılmazdı, muzlu gofret, muzlu puding o işi görürdü, muzun kendisi başlı başına bir ziyafetken, bir şeylere eklemek, katmak, katıştırmak krala yakışmazdı..


Sonra, birden çağ atlayıverdiğimiz yıllar gelip, çikita muzlara kavuşunca, hem de yaz kış her mevsim, her boy, her marka muza kavuşunca ama bu sefer de muzlarımızın tadını kaybedince, katık oldu bizim kral, bir şeylerin içine eklemeden yenmez oldu..Ama olsun, kral kraldır, tahttan düşse bile hatırı var. 


İşte bu muzlu milföy pastacıkları, tam da mevsiminde bu kral için ve krallara layık..Özellikle kreması müthiş oldu, tam dışarıda satılanların tadında, kremanın tarifi Deniz Orhun'dan...Sadece kreması için bile denemeye değer..

8 Kare Milföy Hamuru     
25 gr.Margarin     
Pudra Şekeri     
2 Muz     
Kreması: 
1,5 su bardağı Toz Şeker     
500 gr.Süt     
1 çay bardağı Nişasta    
2 Yumurta    
4 Yumurta Sarısı     
Tuz     
1 pk.Vanilya     
2 çorba kaşığı Hazır Krema

Milföy Hamurları biraz çözülünce ortadan ikiye kesilip, üzerleri çatalla delinir. Bir parçanoın üzerine eritilmiş margarine sürülüp, pudra şekeri serpilip, diğer parça üzerine kapatılır. Hamurlar fırın tepsisine dizilip, üzerlerine artan margarine sürülerek 2000 C fırında 20 dak. Pişirilir. Pişirme sırasında hamurlar kabardıkça çatalla delinerek, kabarıklıkları söndürülür. Bu arada bir tencerede şeker, süt, nişasta, yumurta, yumurta sarıları, bir tutam tuz ve vanilya muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya abırakılır. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine krema eklenip mikser ile çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.

Pişen milföy hamurları oda sıcaklığına geldiğinde enlemesine 3 parçaya ayırılır. Katların arasına krema torbası ile krema sıkılıp muz dilimleri yerleştirilir. En üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Önemli Not: Bu tür tüm pastalarda olduğu gibi yan yatırıp yemeği unutmayın, yoksa katlar kayar gider ellerinizin arasından :)) 


3 yorum:

  1. en sevdiğim pastalardandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo, bizdensin yani, ağzının tadını bilenler kulübü:))

      Sil
  2. Ayyyy bu enfess bir tat ,bir yaz o kadar çok yaptım ki, çileklisi de çok güzel oluyor tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...