25 Aralık 2015 Cuma

Orman Meyveleri




Genellikle tariflerde geçen orman meyvesi veya "berry" kısımları benim için çilek, hadi biraz da dondurulmuş böğürtlen, onlar da olmazsa kırmızı üzüm, suda bekletilmiş kuru yaban mersini vs.dir genellikle...Malum, bir tür koskoca orman olsa da bu şehir, daha o kadar olmadı, bahçeden toplamak mümkün değil o minik, mayhoş, tatlı meyvecikleri..Mahalledeki her markette manavda bulabilmek de..



Ama bu sefer azmettim, sadece mahalledeki değil, civardaki marketleri de karış karış gezerek, bulabildiğim orman meyvelerini topladım, sırf şu görüntü uğruna..Ama değdi..Siz bulamazsanız, benim orman meyveli pastayı istediğiniz her meyveyle de yapabilirsiniz tabii, artık o günkü havanıza bağlı, bir de sizin evin damak zevkine..Çünkü sadece beyaz çikolatalı kreması ve karamel sosu bile işi bitiriyor, meyveye ne hacet..



4 Yumurta     
220 gr.Toz şeker     
200 gr.Un     
1 Limon Kabuğunun Rendesi     
50 gr.Margarin     
½ pk.Kabartma Tozu     
1 tatlı kaşığı Vanilya
Kreması: 
200 gr. Hazır Krema     
100 gr.Beyaz Çikolata     
30 gr.Margarin     
50 gr.Süt     
100 gr.Labne Peynir
Karamel Sos: 
1 kahve fincanı Toz şeker     
1 çay kaşığı Margarin     
½ kahve fincanı Hazır Krema
Üzeri: 
Karışık Orman Meyveleri (Yaban mersini, Frenk üzümü,Böğürtlen, Çilek vb.)  

Kek için margarin eritilir. Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Kalan tüm malzeme ilave edilerek spatula ile karıştırılır. Kelepçeli kek kalıbına boşaltılarak 180 C fırında 30 dak. Pişirilir.
Kreması için margarin, süt ve çikolata bir tavada eritilir. Soğuk krema ayrı bir kapta çırpılır. İçine çikolatalı karışım ve labne peynir eklenerek tekrar çırpılır. Buzdolabında bekletilir.
Karamel sosu için şeker kısık ateşte karamelize edilir. İçine margarine ve krema eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Kek ortadan ikiye kesilerek arasına krema sürülür ve orman meyveleri serpiştirilir. Üzerine de krema sürülüp meyveler serpiştirildikten sonar karamel sosu ile süslenir ve buzdolabında 2 saat bekletilir. 

Afiyet Olsun.




3 yorum:

  1. Aman Allahım♥♥♥ Bir dilim de düşer mi bana acab?????

    Yıllardır, gördüğüm her fotografın üzerine - amiyane- salya akıttığım; yapılmışını gördüğümde de mutlaka alıp, silip süpürdüğüm bir pasta bu.

    Şahane görünüyor!!!!! Bu güzellik tüm emeğe ve aranmaya değer ♥♥♥

    Afiyet, bal ve şeker olsun ♥

    YanıtlaSil
  2. Modemin açık olsun, belki o aralıktan biraz gönderebilirim meyveleri ezilmezse :)) Şaka bir yana keşke mümkün olsaydı, dostlarla başka güzel olurdu tadı mutlaka..Çook ama çook teşekküerler

    YanıtlaSil
  3. Offf... vallahi yutkundum !
    Mutfakta elmalı var, gidip iki lokma atayım ağzıma bari...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...