17 Ocak 2016 Pazar

Fıstık Gibi



Fıstık, bildiğimiz yer fıstığı, eğer kabuklusu değilse daha çok tuzlu bir şeydi, yabancı dizilerde kahvaltılarda fıstık ezmesi üzerine reçel sürerek yiyen çocukları anlamamız için ilk yer fıstığı ezmesinin market raflarına gelmesini beklememiz gerekmişti..Sonra tatlı ile, hatta tuzlu ile çeşitli kombinasyonlar üretmeye başlamıştık bu daha önce antep fıstıklarının, fındıkların yanında çok da yüz vermediğimiz kuru yemiş ile..

Bugün, bizde kahvaltının en geç ve en uzun yapıldığı bu pazar günü, evden dışarı burnumuzu bile çıkarmamıza izin vermeyen bu sağanak yağışlı günde yapılacak en iyi şey camın önünde biraz işlemek, biraz da kahve içip kurabiye yemek..Ama kışa yakışır bir kurabiye, böyle yaramazlık kaldırabilecek bir güne uygun tatlı ve kalorili bir kurabiye..Fıstık gibi, fıstık ezmeli kurabiye..Eğer siz akşam çayını henüz içmediyseniz ve evde varsa biraz fıstık ezmesi, çabucacık yapılan bu mis kokulu kurabiye ile kapatın haftayı, nasılsa diyetlere pazartesi başlanır :)) 



2,5 su bardağı Un                  
1 çay kaşığı Tuz               
1 pk.Kabartma Tozu   
90 gr.Margarin 
1 su bardağı Fıstık Ezmesi    
1 çay bardağı Toz şeker    
1 çay bardağı Esmer Şeker
1 pk.Vanilya                          
1 Yumurta

Un, tuz, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Başka bir kapta margarin, fıstık ezmesi ve şekerler çırpılır. Yumurta eklenerek tekrar çırpılır. Unlu karışım eklenerek tekrar çırpılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak toplar yapılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Toz şekere batırılmış çatalla üzerlerine bastırılır. 180 C fırında 12 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun..

1 yorum:

  1. Nasıl canım çekti, çıtır çıtır lezzet bombası. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...