20 Mayıs 2016 Cuma

Kakaolu Ekmek


Hava güzel, turistler akın etmeden, tatiller başlamadan mümkün olduğunca İstanbul'un tadını çıkarmakla meşgulüz..Bir Heybeliada yapmadan olmaz tabii..Denizatı'nda çay, acıkınca balık ekmek..Çay, yine çay..


Çalışanlar için ise güzel bir hafta sonu geliyor..Biraz serince olabilir, hatta belki de yağışlı..Ama hangi hava durumu bizi hafta sonuna güzel bir kahvaltı ile başlamaktan alıkoyabilir ki?  Bu seferki ekmeğimiz, benim daha çok kahvaltıya yakıştırdığım bir ekmek zaten..Kakaolu..Çikolatalı bile diyebilirsiniz..Özellikle reçellerle, balla, tereyağıyla, (tamam ağzımdaki baklayı çıkaracağım, onu da yaptım, yine olsa yine yaparım..) evet, kaymakla.:)).


5 su bardağı Un     
1 su bardağı Ilık Süt     
1 çay bardağı Ilık Su     
8 gr.Instant Maya     
1 Yumurta     
80 gr.Margarin     
3 çorba kaşığı Pudra Şekeri     
Tuz     
Kakaolu İçi için: 
2 çorba kaşığı Kakao     
1,5 çorba kaşığı Pudra Şekeri     
3 çorba kaşığı Sıvı yağ     
2 çorba kaşığı Su

Hamur için tüm malzeme yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 1 saat bekletilir. Bir kapta kakao, pudra şekeri, yağ ve su karıştırılır. Hamur yoğurularak 8 parçaya ayırılır. Her biri dikdörtgen şeklinde açılıp içlerine kakaolu karışım sürülüp rulo yapılır. Her rulo ortadan ikiye kesilip üzerlerinden bastırılarak muffin kalıplarına yerleştirilir. Oda sıcaklığında 30 dak. Daha bekletilir. Süre sonunda üzerine fırça ile su sürülüp, içine bir tas su yerleştirilmiş 200 C fırında 25 dak. Pişirilir.   

Afiyet olsun..Güzel hafta sonları..

3 yorum:

  1. Lezzetli görünüyor. Çayın yanında harika gider. Hayalini kurdum şimdi. Elimde bergamot aromalı çayım ve kakaolu ekmeğim. Misss :)
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Oo, o zaman bir parça da bergamut reçeli..Çayı demle, ekmekleri kapıp geliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Süper görünüyorlar. Hem ada, hem ekmek :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...