30 Kasım 2016 Çarşamba

Bunlar Hep Sevilir



Yeni bir şey değil, peynirli poğaça..Hepimizin çook defalar yaptığı, yediği, ama yine de her gördüğünde yine canının çektiği..



Çok farklı bir tarif vermek de mümkün değil evet, ama yemekten ve yapmaktan hiiç bıkmadığımız bu lezzetler bir defa daha fotoğraflanmayı, anılmayı ve tekrar yapılmayı hak etmiyorlar mı? İşte yine bir peynirli poğaça tarifi..Afiyet Olsun..

150 gr.Margarin     
1 kahve fincanı Sıvı yağ     
1 su bardağı Yoğurt     
1 tatlı kaşığı Limon Suyu     
 1 pk.Kabartma Tozu     
1 çay kaşığı Tuz     
5 su bardağı Un
İçi: 
2 su bardağı Ufalanmış Beyaz Peynir     
1 su bardağı Lor Peyniri     
½ demet Dereotu
Üzeri: 
1 Yumurta Sarısı     
Susam

Bir kapta peynirler ve kıyılmış dereotu karıştırılır. Başka bir kapta oda sıcaklığındaki margarin ile tüm malzeme yoğurulur. Üzeri örtülerek oda sıcaklığında 20 dak. Bekletilir. Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak el ile açılır, ortalarına birer tatlı kaşığı peynirli harçtan konularak kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 175 C fırında 35 dak. Pişirilir.       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...