4 Ocak 2017 Çarşamba

Diamant



Yine bir Aylin Yazıcıoğlu tarifi.. Çikolata kalıbı gibi, yumuşak ama dolgun, kaymağımsı bir kurabiye bu.. Evde yapıldığına inanmak zor..Ama başarı için en önemli nokta şu buzdolabı aşaması, çok ama çok önemli..Adı mı? Kenarındaki toz şeker pırıltılarından geliyor..Elmas gibi parlasın sizin çay saatinizde de.. 

200 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
80 gr.Pudra Şekeri     
1 Yumurta     
200 gr.Un     
25 gr.Kakao
Üzeri: 
1 Yumurta Akı     
Toz şeker 

Tüm malzeme yoğurulur. Şeffaf folyoya alınarak, ince uzun bir silindir şeklinde yuvarlanır. Buzluğa kaldırılıp, sertleşmesi beklenir. Sertleştiğinde folyodan çıkarılarak önce yumurta akına, sonar da toz şekere bulanıp, 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Erimeden yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 170 C fırında 10 dak. Pişirilir.  

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...