23 Ocak 2017 Pazartesi

Yılın Son Kurabiyeleri


Hava biraz fırsat verince, dışarıda daha çok vakit geçiriyor insan..Tabii o zaman da post yayımlamak için "gelsin, eskiler"..Geçen yılın son kurabiyeleri gibi..Yılbaşı günü hazırlamıştım bunları..Yani bir anlamda yeni yılın da ilk kurabiyeleri..Ama her güne uyar, sevgililer gününe de mesela..Amaan, kurabiye olsun da, bize hep uyar..


Kurabiyelerin biri muskatlı, biri portakallı..Ama her ikisi de çok kıtır, hoş kokulu ve görünümleri tam benim sevdiğim gibi, oldukça profesyonel..(yani bana göre:)) ) ..Muskatlı halkalarla başlayalım o zaman:

3 çay bardağı Un     
½ pk. Kabartma Tozu     
125 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
4 çorba kaşığı Pudra Şekeri     
1 pk.Vanilya     
1,5 çorba kaşığı Kakao     
1,5 çay kaşığı Muskat Rendesi
Üzeri: 
1,5 kahve fincanı Pudra Şekeri     
1 çorba kaşığı Su

Tüm malzeme yoğurulur. Unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıbı ile halkalar kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek160 C fırında 15 dak. Pişirilir. Üzeri için bir kasede pudra şekeri su ile ezilir. Buzdolabı poşetine doldurularak, poşetin ucu kesilir. Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerleri pudra şekerli glazür ile süslenir.



Portakal Glazürlü Kurabiyeler

1 Yumurta     
125 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri     
1 pk.Vanilya     
3 su bardağı Un    
Üzeri: 
1,5 kahve fincanı Pudra Şekeri     
2 çorba kaşığı Portakal Suyu     
40 gr. Bitter Çikolata 

Tüm malzeme yoğurulur. Unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıbı ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek175 C fırında 15 dak. Pişirilir. Üzeri için bir kasede pudra şekeri portakal suyu ile ezilir. Buzdolabı poşetine doldurularak, poşetin ucu kesilir. Çikolata ben mari usulü eritilir ve çikolata da aynı şekilde başka bir buzdolabı poşetine doldurulur. Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerleri pudra şekerli glazür ile süslenir. Çikolata ile çizgiler yapılarak servise kadar donmaya bırakılır.

Afiyet Olsun..

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...