30 Ağustos 2017 Çarşamba

Bayram Kahvaltısı İçin



Bayram kahvaltısı, kahvaltıların en özelidir bence..Pazar kahvaltılarına göre daha erken saatlerde, sabah serinliğinde yapılmasına karşın, güzel giyinmiş, mutlu, umutlu, telaşlı misafirleri olur bu sofranın ve sanki günün devamında çikolatasından tatlısına, çeşit çeşit yemeklerinden içeceklerine menüde bekleyen bir sürü lezzet yokmuş gibi, o bolluk-bereket, renk, koku dolu kahvaltı sofrasından herkes bolca yemeye bayılır..Bayramdır ya, sayılmaz o gün kaloriler, zaten bayramda yenenler de kilo yapmaz, boşveerrr...



Bu ekmek, Kakaolu ve Muzlu..Tam kahvaltılık bir ekmek..Hem bir gece önceden pişirildiği için sabaha hazırlamak çok pratik oluyor hem de benim gibi kahvaltıda balla reçelle kek sevenlerdenseniz, bu hafif tatlı ama tam bir ekmek dokusundaki sürpriz tam size göre..Bayram sofralarına layık bir özende, ama sizi bayram sabahında yormayacak bir çeşit..

190 gr. Un     
2 çorba kaşığı Kakao     
1 tatlı kaşığı Karbonat     
Tuz     
2 Yumurta     
3 Ezilmiş Muz     
180 gr.Yoğurt     
85 gr.Esmer Toz Şeker     
25 gr.Çikolatalı Fındık Ezmesi     
2 çorba kaşığı Sıvı yağ     
Üzeri: 30 gr.Kıyılmış Fındık İçi

Bir kapta tüm hamur malzemesi karıştırılıp çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülür. Üzerine fındık içi serpilir. 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Oda sıcaklığına gelince streç filme sarılarak bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün dilimlenerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun..

Ve herkese mutlu bayramlar şimdiden..Günleriniz bayram kahvaltısı gibi sevdiklerinizle birlikte, lezzet ve kahkaha içinde geçsin..

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...